Automotive

This page contains all the functions and information we can offer individuals and companies in the automotive industry.

KMO-godkendelser til autobranchen

I autobranchen bliver der håndteret meget store mængder af kølemiddel af mange forskellige virksomheder og teknikere. Autobranchen har sin egen godkendelse som er beskrevet i EU forordning 307/2008 og EU direktiv 2006/40/EF og som fastlægger kravene til at håndtere kølemidler til service og reparation af luftkonditionerings anlæg, også kaldet aircondition anlæg eller blot AC-anlæg, i motorkøretøjer. Den hedder MAC-godkendelsen (”Mobile Air Conditioning”) og er formelt set et uddannelsesbevis og ikke en autorisation. 

Hvad giver MAC-godkendelsen adgang til?

MAC-godkendelsen giver adgang til at udføre alt arbejde med luftkonditioneringsanlæg i køretøjer  med en kølemiddelfyldning på 2.5 kg eller derunder. Godkendelsen dækker luftkonditionerings anlæg som udelukkende har til formål at afkøle kabinen af et køretøj, dvs. den inkluderer ikke mobile køleanlæg til transport af varer i afkølede trailere eller lignende. Ligesom kategori I og II autorisationerne har MAC-godkendelsen en gyldighedsperiode på 5 år.

Store AC-anlæg (AMU-kursus 48176)

Nogle Lastvogne og busser kan have AC-anlæg på over 2.5 kg fyldning, her er der krav om at teknikere har besået et særligt AC-kursus for store anlæg. Dette kursusbevis løfter grænsen på MAC-godkendelsen til at dække over alle AC-anlæg, selv med over 2.5 kg fyldning.

Mobile køleanlæg i varevogne og lastvogne.

Mobile køleanlæg (køling af varer i køletrailere og lignende) kræver F-gas autorisation før man må arbejde med dem. Her dækker MAC-godkendelsen ikke. Dvs. at der kræves en kategori II autorisation til anlæg på 2.5 kg fyldning eller under og kategori I autorisation for anlæg på over 2.5 kg fyldning. Hvis et anlæg benyttes til at afkøle både køretøjets kabine og ethvert andet rum i køretøjet, anses det for at være et mobilt køleanlæg.

Autorisation af autovirksomheder

Ligesom alle andre virksomheder der arbejder med køleanlæg, kræves der at virksomheden er autoriseret for at have lov til at købe kølemiddel. Kravet for at få en F-gas autorisation som virksomhed i autobranchen, er at virksomheden har mindst én person ansat med relevant autorisation (kategori II eller I) eller uddannelsesbevis (MAC-godkendelse).

Generel information

Share this page

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print